Hokbezoek bij Margot van Beurden PDF Afdrukken E-mailadres

Hokbezoek bij Margot van Beurden op 29 mei 2012


Jaarlijks gaan de leden van de ETHC bij een lid op hokbezoek om eens te kijken hoe die de hobby handen en voeten geeft en ook om eens bij te praten, m.n. over het lopende broedseizoen.
Dit jaar was Margot van Beurden aan de beurt om bezocht te worden.
Vanaf 19.30 uur had ze de achterpoort geopend en stond de koffie en thee klaar.

Ontvangst met koffie , thee en gebak


Niet alleen het merendeel van de fokkers liet zich zien, maar ook enkele oud-bestuurs(ere)leden die geen dieren meer houden waren aanwezig.
Het was een mooie avond en we konden buiten op het terras genieten van de gastvrijheid van Margot en haar man Rini. Na de koffie en de thee konden we het nieuwe hok van Margot bewonderen. Het is een mooi hok geworden waarbij ook rekening is gehouden met het gebruikersgemak voor het schoonmaken en eieren rapen.

Het nieuwe hok

In het oude hok zat de kloek met de kuikens van de Amerikaanse Leghorn kriel in de kleur buff. Voor Margot komt het broeden met de kloek min of meer als een toevalligheid. Ze had een aantal dieren van Arie van Bijsterveldt gekregen. Zelf voelt ze zich wat het broeden betreft een soort van dependance van Arie. Want de Am. buff Leghorn kriel is immers ‘zijn’ ras. Maar goed, als niet-fokster heeft Margot dan dit jaar toch een paar kuikens. Of ze tentoonstellingsgeschikt zullen worden, daar is nog niets van te zeggen. Maar Margot kennende gaan deze  kuikens een mooie toekomst tegemoet, tentoonstellingsgeschikt of niet!

Na de koffie en de thee was er voor elk wat wils te eten en te drinken. Dit kwam de amicale conversatie zeer ten goede. Dat de meeste leden op tijd naar huis ging lag meer aan de persoonlijke omstandigheden dan aan Margot. Want er was van alles meer dan genoeg.
Terugkijkend: een leuke en vooral gezellige activiteit met dank aan de gastvrouw (en gastheer).

 

Meer foto's zijn te bekijken in het fotoalbum.

Namens bestuur ETHC
Charles Verhoosel, secr.