Koninginnedag 2012 PDF Afdrukken E-mailadres

De ETHC op de Tilburgse  Koninginnedagmanifestatie 2012   

In het kader van de promotie van de kippenhobby was de ETHC dit jaar aanwezig op de Koninginnedagmanifestatie op de Korvelseweg. Voor de deur van nummer 121, het huis van lid Ronny Koopmans, had de ETHC de een kraam ingericht. In een tiental kooien werden uiteenlopende rassen geshowd, van de grote Orpingtons tot de krielen zoals New Hampshire, Wyandotte en niet te vergeten de Ko Shamo’s van de gastheer zelf.

 

Ook kon een broedmachine in werking worden getoond waar op dat moment de kuikens uit het ei aan het komen waren. Vooral bij de kinderen sloeg dit aan.

Verder was er ook een eierenraadwedstrijd waarbij men moest raden hoeveel eieren er in een emmer zaten. Voor de jeugdige deelnemers was er een attentie.

Verder was de kraam versierd met vlaggetjes en slogans op kippengebied.
Het was schitterend weer en veel Tilburgers namen de moeite om bij de kraam stil te staan en zich door de aanwezige ETHC-ers, herkenbaar aan een badge, te laten voorlichten over de kippenhobby.

Belangstellenden kregen een visitekaartje met de naam van de website en het adres van het secretariaat en een brochure over de club.  
Terugkijkend: een geslaagde dag waarop serieuze contacten konden worden gelegd voor een eventueel lidmaatschap van de club. Want zoveel werd wel duidelijk dat veel mensen wel kippen willen houden maar toch net dat laatste zetje missen om daadwerkelijk met kippen te beginnen. Wellicht heeft een enkeling dat zetje op deze 30e april gekregen.

Bestuur ETHC