Deelname 10e Plantageshow Wouw 2012 PDF Afdrukken E-mailadres

 

10e Plantageshow Wouw 2012

Zoals eerdere jaren was ook de show van 2012, welke gehouden werd van 7 t/m 9 december, prima verzorgd. Niet in de laatste plaats omdat de organisatie er een jubileumshow van had gemaakt met als extra de verloting van een grote platte kleuren-tv onder de inzenders. Hoewel een flink aantal ETHC-fokkers dieren had ingezonden viel de kleuren-tv toch niet bij een ETHC-lid. Maar wel goede predicaten. Zo scoorde Jozef Vingerhoets maar liefst 9 x F (96 pnt) van de 14 door hem ingezonden dieren. Voorwaar een prestatie van formaat.

Ook Charles Verhoosel was met een F bij de New Hampshire krielen tevreden. Vermeldenswaardig is nog de prestatie van Arie van Bijsterveldt die na een 3-tal jaren kruisen en selecteren met zijn Amerikaanse buff Leghornkrielen alweer voor het type van zijn dieren een F haalde. Nu nog proberen om ze op een aantal puntjes verder te verfijnen om ze weer op het niveau te krijgen van weleer. Ook daarin zal hij, Arie kennende, gaan slagen en zal hij er alles aan doen om zijn ras te promoten. Mooi dat hij met zijn oude hennetje de prijs van beste Leghornkriel op 1na in ontvangst mocht nemen en met zijn F3 haantje een KLN prijs wist te behalen.

Ook Thea Swaans had met haar dieren verdienstelijke predicaten behaald.

Onze voorzitter Rob Jacobs had een paar mooie Orpingtons ingestuurd namelijk 2 meerzomig patrijs en een witte. Mooie grote dieren die ook gezien mochten worden.

 

De Plantageshow was weer geweldig georganiseerd en is een aanrader om eens te bezoeken of zelfs eens aan deel te nemen.

 

Onderstaand de uitslagen van de ETHC-fokkers:

 

Arie van Bijsterveldt, Leghornkriel, Am.type buff
3 x ZG              1 x V

Thea Swaans, Wyandotte kriel w/z columbia
3 x ZG

Charles Verhoosel, New Hampshire kriel
1 x F                3 x ZG              1 x G

Rob Jacobs, Orpington
2
x ZG              1 x G

Jozef Vingerhoets, Hollandse kriel
7
x F

Jozef Vingerhoets, Australorp kriel
2 x ZG

Jozef Vingerhoets, Australorp
2 x F                 3 x ZG