Hokbezoek bij Ronny Koopmans 28-05-2013 PDF Afdrukken E-mailadres

Hokbezoek bij Ronny Koopmans

 

Op dinsdagavond, 28 mei 2013 waren de leden van de ETHC te gast bij Ronny en z’n vrouw Marie-José. Ronny fokt Ko Shamo’s, een Aziatisch dwerg vechthoenderras. Na de begroeting leidde Ronny ons door zijn gigantische natuurtuin naar zijn geheel vernieuwde hokken. We passeerden daarbij een vijver waaruit een koppel wilde eenden net vertrokken was om in het buitengebied ergens te gaan foerageren. Naast de vijver troffen de ETHC-ers een bamboebos aan met halmen zo dik als de pols van een volwassen man. Voor de hokken hadden Ronny en z’n vrouw, onder een grote parasol, een tafel en stoelen gezet zodat de leden zicht hadden op de hokken en dieren van Ronny. Na een uitgebreide toelichting door Ronny over zijn tot nu toe verlopen fokseizoen was er de koffie met gebak. De discussie over het fokseizoen werd onder de parasol voortgezet. Het bleek dat veel leden dit jaar toch wel te maken hadden gehad met een matige bevruchting van de eieren. De meesten gaven de aanhoudende kou daarvan de schuld.

Na de koffie was er het drankje en de hapjes. Marie-José had niets aan het toeval overgelaten. Er was van alles meer dan genoeg. Ook voor de enkele leden die niet waren komen opdagen. Tijdens de geanimeerde gesprekken onder de parasol werd ook nog tijd gevonden om het reglement voor het clubkampioenschap 2013 door te nemen. Dat er nog een spatje regen viel kon, dankzij de parasol, niemand deren.

Terugkijkend: een gezellige avond waarbij de leden onder het genot van een natje en een droogje weer eens bij konden praten. Met dank aan de gastheer en gastvrouw.

 

Charles Verhoosel