Barbecue ETHC op zondag, 25 augustus 2013 PDF Afdrukken E-mailadres

Barbecue ETHC op zondag, 25 augustus 2013

 

Op 25 augustus hield de ETHC haar jaarlijks gezelligheidsevenement. Daartoe waren de leden van de ETHC met hun partners uitgenodigd op het bij de ETHC-ers bekende bosperceel van Jack en Roos Hutten aan de Gilzerbaan in Tilburg.

Vanaf 15.00 uur waren de genodigden welkom en om 15.30 uur vertrok het gezelschap voor een korte ‘boswandeling’. Jack leidde de deelnemers rond. Men kreeg een goed beeld van het assortiment aan technische outdoor apparaten/producten,  voornamelijk op het gebied van barbecueën en buitensauna.

Terug op de hoofdlocatie werd de ‘outdoor apparatuur’, gedemonstreerd, zoals outdoor grills en zelfontwikkelde, van roestvrij staal gemaakte vuurschalen en barbecues. Na voorzien te zijn van een drankje begon Jack met het opstarten van de apparatuur. In tussentijd zorgde Roos voor het klaarzetten van de bijkomende salades e.d. Nieuw voor de meesten van ons was de bereiding van zalm op een plankje, zodanig dat het schroeiend hout een geraffineerde smaak aan de zalm toevoegde. Heel uniek en apart.

We genoten van de heerlijke gerechten en het met zorg bereide vlees. Het was allemaal van hoge kwaliteit. ‘Hoe kan het ook anders’, zou Jack later zeggen ‘Ik haal dit vlees ’s morgens vroeg in Poppel bij ‘mijn’ slager’. Degenen die dat wilden kregen het adres van de slager.

We lieten het ons goed smaken en tijdens het eten (en drinken) ontspon zich tussen de ETHC-ers een levendige discussie over de hobby, de fokresultaten en het komende tentoonstellingsseizoen.

Nadat iedereen was voorzien was er ook even tijd voor Jack en zoon Perry (die z’n vader driftig mee hielp) om zelf wat te eten. Want voorop stond dat de gasten niets tekort kwamen.

Het werd een geweldige middag en avond, met heerlijk eten, klaargemaakt op de zelf ontwikkelde apparatuur, goede gesprekken en een gastheer en gastvrouw die weten wat het is om gasten te verwennen.

Jack en Roos (en zoon Perry), hartelijk bedankt voor deze dag. We konden ons geen mooiere opening van het tentoonstellingsseizoen wensen.

Voor belangstellenden: de producten die Jack in het assortiment voert zijn uitgebreid te zien op zijn website: www.lumberjackoutdoor.nl

 

Klik voor meer Foto's

Charles Verhoosel, secr.ETHC