Barbecue ETHC 2014 PDF Afdrukken E-mailadres

Barbecue ETHC op zondag, 14 september 2014

Jaarlijks houdt de ETHC voor haar leden en partners een gezelligheidsevenement. Vorig jaar was dat een barbecue die door lid jack Hutten, samen met z’n vrouw Roos werd georganiseerd. Het werd toen een geweldig leuke middag, daar in de bossen aan de Gilzerbaan. Een succes is voor herhaling vatbaar en dus gingen er stemmen op om dat volgend jaar, 2014 dus, nog eens dunnetjes over te doen.

 

En dus lag het voor de hand om aan Jack en Roos te vragen of ze voor 2014 niet nog een keer gastheer en gastvouw zouden willen zijn. Dat wilden ze wel, en zodoende waren we op 14 september j.l. opnieuw bij hen te gast.

 

Net zoals vorig jaar was het prachtig weer. We werden ontvangen met een glas bubbels met daarna door Roos zelfgemaakt gebak met koffie of thee. Dat kosten noch moeite gespaard werden bleek er wel uit dat de taart het opschrift droeg BBQ 2014 ETHC. Je moet de moeite er maar voor over hebben.

Al spoedig kwamen we in een echte BBQ-sfeer. Dat lag niet in de laatste plaats aan het houtvuur dat in de gepatenteerde roestvrij stalen vuurschaal brandde en niet alleen functioneel was aan de sfeer maar ook voor de koffie en de thee.

 

We zaten gezellig om het ‘bovengrondse’ kampvuur en aan praat was er geen gebrek waarbij de fokkers natuurlijk van elkaar wilden weten hoe het fokseizoen verlopen was en aan welke tentoonstellingen deelgenomen zou gaan worden. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. Jack had ondertussen de barbecue opgestart en de eerste malse stukken vlees waren bijna gereed en dus werden we uitgenodigd om aan tafel te gaan. Het vlees, samen met het zelfgebakken brood, smaakte heerlijk. We konden zelf constateren dat het op de juiste wijze gebruiken van de professionele outdoor apparatuur, samen met een goed stuk vlees, tot ongeëvenaarde kwaliteit leidt.

 

Er was van alles meer dan genoeg. De feestvreugde werd nog vergroot toen de dochter van Jack, tezamen met een vriendin, kwam aanschuiven. Ze kwamen terug van een beurs waar ze de outdoor apparatuur van Jack hadden gepromoot. Hun verhalen droegen bij aan de geanimeerde gesprekken.

 

Het werd een gezellige uitloop naar de avond met genoeg te eten en te drinken. Het liep al tegen de schemering toen de eersten aanstalten maakten om naar huis te gaan.

 

Jack en Roos hartelijk bedankt voor deze dag. We konden ons geen mooiere opening van het tentoonstellingsseizoen wensen.

Voor belangstellenden: de producten die Jack in het assortiment voert zijn uitgebreid te zien op zijn website: www.lumberjackoutdoor.nl

 

 

Charles Verhoosel, secr.ETHC